Pages

Sunday, 30 December 2012

Happy New Year !

Assalamualaikum adik-adik , kakak-kakak , abang-abang yang sedang baca status ini . Senyum sikit , hehe *kenyit mata* . Ha ! hari ini adalah hari yang terakhir tahun 2012 . Mesti banyak kenangan pahit dan manis anda kan ? Tepat jam 12:00 malam nanti , bermulalah jejak kita untuk melangkah ke peringkat yang lebih mencabar . Sebelum terlambat saya ingin mengucapkan Happy New Year kepada semua orang di dunia ini dan pastinya bila nak masuk tahun baru ada bunga api kan . Hehhe , Happy New Year guyss !

Tuesday, 25 December 2012

Assalamualaikum semua , hari adalah hari yang ke 6 sebelum musim persekolahan tiba . Hah ! tak berapa lama lagi musim persekolahan tiba dan sudah tentunya tahun baru juga hampir tiba , Insyaallah . Saya pasti ramai yang tak sabar sabar untuk berjumpa dengan kawan-kawan dan guru masing masing . Tahun depan saya akan menjejakkan kaki ke alam persekolah menengah . Semakin hari semakin banyak cabaran yang tiba .

Monday, 17 December 2012

Wahh , musim persekolah dah nak dekat . Tahun 2013 pun hampir tiba . Apa azam anda untuk tahun depan ?

To PMR candidates .

Saya ingin mengucapkan selamat berjaya kepada semua calon2 PMR yang akan mengambil keputusan pada hari selasa ( esok ) . Redha sahaja apa yang dapat . Jika keputusan anda tak berapa nak baik , kamu kenalah berusaha lagi untuk peperiksaan SPM . Peluang masih terbuka luas jika kita berusaha untuk berjaya .

Thursday, 26 July 2012

Peperiksaan ..

Alhamdulillah , akhirnya selesai juga percubaan upsr .. masa periksa tu gementar la jugak tpi bile jawab soalan mestilah dalam keadaan yg tenang .. harap sye boleh dapat 4A 1B .. doakan syer berjaya dunia dan akhirat , and doakan syer supaya sye dapat 5A dalam peperiksaan UPSR .. amin ..

Friday, 29 June 2012

hye , assalamualaikum .. sorry dh lme x update blog ni but sibuk .. thn ni athirah akn menghadapi upsr , so sape2 yg baca status ni tlonglah doakan sye supaye dpt keputusan yg cermerlang .. amin .. dh hari ni ( sabtu 30/6/2012 ) birthday adik sye .. hri ni pon sibuk nk tlong ibu msk .. ok bai ..

Wednesday, 11 April 2012

assalamualaikum !!

hye , korang nk tau tak semalam waktu masuk solat asar ada satu gempa bumi yang berlaku di negeri perlis iaitu tempat tinggalku tetapi athirah x rasa pon gempa bumi tu .. dan pagi tadi athirah baca surat khabar ade yang mengatakan kt kuala perlis ada 6 ekor ikan lumba lumba yg dibawa oleh ombak ke atas darat .. subahanallah !!

Friday, 24 February 2012

my idola .. dayana amerda ..

biodata my idola !
nama : siti amirah dayana bt amerullah
umur : 13 tahun
ank ke : ank sulong dripada 3 adik beradik ..
nama adik : siti amirah dayini bt amerullah
                  : siti amirah dilili bt amerullah
nama ibu : aida
nama bapa : amerullah

juara idola kecil 2 dan juara bintang kecil peringkat kebangsaan ..

ok itu saje lah yg sye mampu tulis .. okbai .. luv you all ..

Saturday, 28 January 2012

hobi !

hai,salam korang nk tau tak hobi kite ape ?

 1. membaca novel
 2. melayari internet
3. belajar

tak de keje ... :)

aku mahu menjadi novelis !

      Semangat saya tidak pernah pudar walaupun sebelum ini idea yang dinantikan tidak kunjung tiba . Namun, sekali sahaja saya  mengetik membina ayat , bagai air mengalir deras tidak mahu berhenti .

      Benar kata Serina Sahlan, menulislah dengan penuh semangat dan ketulusan . Paling penting jangan menyerah kalah andai menemui kegagalan dan ketandusan idea . Seorang penulis perlu menentang cabaran itu .

     Hati Aida berbunga riang . Kegembiraannya bagai sekawan kupu-kupu terbang di taman bunga . Riak wajahnya tidak pernah lekang daripada senyuman . Masakan tidak ,debaran terus bertamu menuggu detik penerbitan novel akan tiba ..

 
" macam mana nk jadi novelis klau nk buat ayat kt atas ni pun lama .. ermm .. "
hehhe ... tak nk la jadi novelis , cume perlu jadi pembaca novel je ... hehhe .. nk jadi doktor ! huahuahua ...
    

Thursday, 26 January 2012

2012 !

2012 mase untuk aku belajar bersugguh-sungguh untuk dpt 5A !! aku yakin boleh .. korang doakan la ye ... kbai ...

-admintyrah-

cuti cuti ...

assalamualaikum , adoii ... penatnye cuti bulan tige ni jalan je keje .. sampai malas nk duduk dalam kereta .. huhuhu .. best la pergi MPH kt MIG VILLEY , KUALA LUMPUR ...  rase macam nak gi lagi jer ... kite beli novel nak tengok tak ?? tajuk die " SEKIRANYA AKU AKU MENJADI NOVELIS " best cerite ni ... suke sangat .. nanti nk beli banyak lagi novel .. hobi kite setiap hari membaca novel !!